Gouden film voor Zwaar Verliefd!

De film Zwaar Verliefd! heeft de 100.000e bezoeker ontvangen in de bioscoop en behaalt hiermee de Gouden Film-status. De film met in de hoofdrollen Jim Bakkum en Barbara Sloesen ging half oktober in première. Barbara mocht samen met regisseur en schrijfster Jamel Aattache en Chantal van Gastel, Jim verrassen tijdens zijn werk. Gezamenlijk namen zij de Gouden Film in ontvangst, een initiatief van het Nederlands Film Festival (NFF) en het Nederlands Filmfonds. Het is de zevende film dit jaar die deze status behaald.

Winnaars Buma NL Awards 2018

Afgelopen maandagavond 1 oktober zijn de Buma NL Awards weer uitgereikt. De avond werd gepresenteerd door Jeroen Nieuwenhuize vanuit Tivoli in Utrecht. Optredens waren er van Wesly Bronkhorst, Ronnie Flex & Maan, Marlane, Mart Hoogkamer, Janne Schra, Tino Martin, PartyfrieX Feat. Schorre Chef en André Hazes.

De winnaars van de 26 categorieen zijn:

Meest Succesvolle Album – Hollands
André Hazes – Wijzer

Meest Succesvolle Album – Urban
Lil’ Kleine – Alleen

Meest Succesvolle Album – Alternatief
Wende – Mens

Meest Succesvolle Single – Hollands
Wesly Bronkhorst – Trots Op Jou

Meest Succesvolle Single – Populair
Nielson – Diamant

Meest Succesvolle Single – Urban
Ronnie Flex ft. Maan – Blijf Bij Mij

Ticketmaster Award
Ronnie Flex

Meest Succesvolle Album – Populair
Marco Borsato – Thuis

Grootste Talent
Marlane

Lifetime Achievement Award
Thomas Tol

Hollandse Meester Award
Jan Smit

Industry Award
Tom Peters

Helden Oevreprijs
Koos Alberts

Xenox Music Media Award: Meest gedraaid in de Nederlandse horeca – Hollands
Frank van Etten – Huisje Op Wielen

Xenox Music Media Award: Meest gedraaid in de Nederlandse Horeca – Populair
Guus Meeuwis – Je Staat Niet Alleen

Xenox Music Media Award: Meest gedraaid in de Nederlandse horeca – Urban
Bizzey ft. Kraantje Pappie, Chivv & Yung Felix – JA!

Hits NL Award: Meest Gestreamde Track – Hollands
Wesly Bronkhorst – Trots Op Jou

Hits NL Award: Meest Gestreamde Track – Populair
Ronnie Flex ft. Maan – Blijf Bij Mij

Hits NL Award: Meest Gestreamde Track – Populair
Ronnie Flex ft. Maan – Blijf Bij Mij

Sena Performers Levenslied Prijs
Tino Martin

Sena Performers Award voor Meest Gedraaid Op De Nederlandse Radio
BLØF & Typhoon – Wereld van Verschil

Sena Performers Award Muzikale Snelkookpan
Maaike Adegeest Feat. Wes Ketchum – Alles of Niets

Beste Producer
Waylon van der Heijden

Grootste Feesthit
PartyFrieX Feat. Schorre Chef – Ik Moet Zuipen!

Beste Act Levenslied
Jannes

Grootste Feestact
Snollebollekes

P.E.T.S. gelanceerd

Afgelopen zaterdag 15 september is P.E.T.S gelanceerd. Dit gebeurde tijdens de Kick-off in de Nieuwe Kolk in Assen. In aanwezigheid van cast, crew, genodigden en bezoekers verzorgde Harjan Kalsbeek de 1e loginhandeling.

Na het inlogmoment werden in de bioscoop de interactieve films bekeken. Het publiek, en soms de acteurs, mochten kiezen hoe de film verder verliep. Zo kreeg het publiek een indruk hoe het in de klassen zal gaan. In de ochtend werden de basisschool thema’s bekeken en in de middag kwamen de middelbare school thema’s aan bod. Tussen de films door werd er met de acteurs gepraat.

Het publiek reageerde positief op de verhalen en gaf aan het leuk te vinden dat er keuzemomenten waren en ze zo zelf een beetje de regie over de film hadden. In de middag bij het thema ‘Het Einde’ kwamen de heftigste reacties en kwam er veel emotie vanuit de zaal. Ook regisseur Brian op de Dijk was geraakt en onder de indruk van de reacties van het publiek. Na afloop werd er nog nagepraat en werd de kick-off dag feestelijk afgesloten.

Vanaf aanstaande maandag, 17 september, is het de Week Tegen Pesten en is P.E.T.S. te gebruiken door scholen.

P.E.T.S. is een nieuw lesprogramma over pesten bedoeld voor zowel basisscholen als middelbare scholen. P.E.T.S staat voor Probeer Eens Te Stoppen of een pets om wakker geschud te worden en een stukje bewustwording op gebied van pesten. Het programma is interactief, dat houdt in dat er korte films zijn, met verschillende thema’s op gebied van pesten, waaruit de leerlingen kunnen kiezen, met daarin ook een aantal keuzes hoe het verhaal zal verlopen. Daar omheen zijn een aantal opdrachten die gemaakt worden en hulp voor de docent om een gesprek op te starten. Ook wordt het uitgebreid met interviews met deskundigen, BN’ers, pesters en slachtoffers over pesten. Het is als basis lesmethode te gebruiken, maar is zeker een mooie aanvulling op al bestaande methodes tegen pesten, omdat het pesten in de praktijk laat zien. Bij het lesprogramma is het mogelijk om maker Brian op de Dijk, te ontvangen. Hij kan vertellen over het project, vragen beantwoorden en zijn eigen pestverhaal vertellen. Doel hiervan en van het project is om pesten bespreekbaar te maken en de ogen te openen.

Meer informatie op www.petsproject.nl